søndag den 11. november 2012

Drengelitteraturprisen 2012 - baggrunden

Så er jeg hjemvendt fra Bogforum, og hovedet er efterhånden faldet så meget til ro, at jeg kan udtale mig nogenlunde fornuftigt igen. :-)

Og sikke et Bogforum, det har været i år. Jeg havde jo fået mundkurv på, men nu hvor alt er afsløret, kan jeg fortælle om det. :-)

Drengelitteraturprisen 2012 blev uddelt og vinderne blev - med lige mange stemmer - undertegnede og Maria Kjær-Madsen. Det var faktisk temmelig overraskende, altså at der var lige mange stemmer! What are the odds!? :-)
3. pladsen gik til Kristoffer J Andersen.

Ministeriet for børn og undervisning har skrevet om det her.

Men kort fortalt så har Kulturstyrelsen nu for andet år i træk udskrevet en konkurrence, hvor man med 1500 ord skulle skrive en historie, der kunne fange 11-14 årige drenge, der er meget krævende læsere.
Der var i alt 153 bidrag, og en komité har ud af disse bidrag, udvalgt 5 noveller, der skulle ligge på Pallesgavebod.dk hele oktober måned. Her kunne drengene (tror også at piger har stemt :-)) stemme på deres favorit, og i øvrigt vinde gaver hver dag og i sidste ende blev der trukket lod om en Ipad.

Jeg var blandt de sidste 5 nominerede, og det var - uden sammenligning - den længste oktober måned, jeg nogensinde har oplevet. Hold da op, den kunne trække i langdrag. :-)
Ugen efter fik jeg en dejlig opringning, hvor det blev afsløret for mig at jeg nu var blandt de 3 sidste, og at de håbede jeg kunne komme til BogForum. OM!? Men ok, jeg skulle derind alligevel sammen med et par dejlige medforfattere Carina Evytt, Pernille Eybye og Louise Haiberg, og det skriver jeg nok lige om i et andet indlæg.

Det var en smule kaotisk ved Børnescenen lige klokken 16, hvor prisen skulle uddeles, og da nr. 3 blev afsløret, og Kristoffer J Andersen blev bedt om at sige et par ord, begyndte panikken at brede sig i mig. Sige et par ord?? Det havde jeg ikke lige planlagt. Kun at jeg skulle læse 3 minutter.
Resten af snakkeriet havde jeg da håbet at ministrene stod for. :-)

Jeg lider en kende af sceneskræk, og jeg må tilstå at da jeg og Maria Kjær-Madsen blev råbt op, rystede benene noget under mig. Endnu værre blev det da projektørerne ramte mig lige i bærret og jeg skulle tale ind i en mikrofon. Hold da op, hvor jeg rystede. :-)
Jeg blev så perpleks at jeg nu ikke engang kan huske hvad jeg sagde. :-) Jeg mener dog at kunne huske at jeg takkede børnene for at have stemt, og det er trods alt det vigtigste.

Så nåede vi til oplæsningen og det føler jeg, gik bedre (nogen vil måske være uenige). Det hjalp at kunne klamre sig til papiret. :-)

Men når alt det var overstået, og det gik op for mig at jeg nu kan kalde mig (Del/Med?)vinder af Drengelitteraturprisen 2012, så sidder jeg faktisk med en rigtig rar, dejlig, overvældende, taknemlig men også selvfed fornemmelse. :-)

OG ...

Forlaget Tellerup, der om nogen forstår at henvende sig til unge, tog bolden op lige med det samme, da konkurrencen blev skudt igang. De bad flere af deres forfattere om at deltage i konkurrencen, og samlede deres noveller i en bog, der blev udgivet få minutter efter udnævnelsen.
Jeg har fået tiltusket mig en plads i novellesamlingen, og står nu og blærer mig efter sidste års Drengelitteraturprismodtager Michael Kamp.

Jeg glæder mig vildt til at læse bogen, der er knaldgode forfattere med i den, så køb/læs den endelig. Den hedder Historier til drenge og kan købes i boghandlere og på Tellerups egen hjemmeside.

4 kommentarer:

 1. Du er knaldende dygtig og tillykke med prisen! Vinder af drengelitteraturprisen... ikke så lidt flabet gjort af en kvinde.

  SvarSlet
 2. Tusind tak, Anonym.
  Og ja, det var nok lidt flabet, men min med-vinder var også en kvinde, så vi kan jo åbenbart noget. ;-)

  SvarSlet
 3. Et par gode dage vi der havde :o)

  Og et stort øjeblik da det blev afsløret, at du var del/med-vinder af Drengelitteraturprisen!

  SvarSlet
 4. Jeg kan dårligt huske det, så paralyseret var jeg. :-)
  Men jo, det var fremragende selskab, Pernille. Men næste år kører vi altså selv, så du ikke skal stresse sådan. :-)

  SvarSlet