søndag den 22. januar 2012

Bøgernes Verden

Jeg har lige lavet årets første indlæg på min bogblog.

I året 2011 har jeg læst 49 bøger fandt jeg lige ud af. Det lyder ikke af ret meget, men det bliver til 4,08 pr. måned, og det er jo alligevel en bog om ugen. Og det er vel en del, når man tænker over det.
Jeg har altid slugt bøger i massevis. Det har jeg gjort siden jeg var barn, og kunne læse selv, og før det har min mor læst dem op for mig. Det vil jeg for evigt være hende taknemmelig for, og derfor har jeg gjort nøjagtigt det samme for Mini-Eiben.

Siden hun var ganske spæd har jeg læst op for hende. Selv da hun ikke fattede en bjælde af hvad der foregik, og jeg gør det stadig. Jeg håber, at hun vil dele min glæde ved bøger, også når hun selv bliver ældre.

Bøgerne - og især historierne bag - er så essentiel i min hverdag og har været i hele mit liv. Det er selvklart også dem, der selv gav mig lyst til at skrive. Og nok også evnen.
Derfor kan jeg også blive irriteret når jeg hører forfattere in spe sige at de aldrig åbner en bog. Jeg forstår det simpelthen ikke, men de kan være fordi jeg er lidt snæversynet.
Men hvordan kan man forvente at man kan indfange læsere i ens eget univers, når man ikke selv ved, hvad der virker? Når man ikke har smagt andre bøger, læst gode bøger og især dårlige ... hvordan kan man så vide det? Hvad er ens reference? Film?

Ja, jeg lærer aldrig at forstå det, må jeg tilstå.

Under alle omstændigheder glæder jeg mig til et nyt bogår, hvor jeg allerede har en masse gode bøger i kikkerten.

På selve skrivefronten går det også rigtig godt. Jeg har viklet mig ind i et samarbejde med to andre forfattere, hvor vi skal pligtaflevere noget materiale hver søndag. Det har virket fantastisk godt for mig. Det holder mig til ilden, og nu har jeg netop ramt side 100.

Jeg er vildt stolt. 100 sider på små 3 måneder. Det er vildt godt i min verden! Kryds fingre for at det fortsætter på den måde!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar