tirsdag den 4. december 2012

Så er der lektørudtalelse ...

Jeg sidder med et lidt overbærende smil plastret på mit ansigt lige nu. Let overbærende, meget nostalgisk og måske også lidt flovt.

Det drejer sig om lektørudtalelser. Når man udgiver en bog, får den som oftest en lektørudtalelse og ud fra den udtalelse, køber bibliotekerne bøgerne.
De kan være gode, de kan være dårlige og de kan være fuldstændig hen i vejret, og de betyder uforholdsmæssigt meget for en bogs videre skæbne, for hvis udtalelsen er dårlig, kan man være sikker på et dårligt salg til bibliotekerne.

Netop derfor er det også temmelig nervepirrende. Når først man har en roman ude, så kan opnå et vildt afhængighedsforhold til knappen "Send og opdater" i sin mailboks, for hvornår kommer den?? Er den god? Er den dårlig? Kommer den overhovedet????

I dag er der kommet lektørudtalelse på "Historier til Drenge". Novellesamlingen, udgivet af Forlaget Tellerup, som indeholder Tellerupforfatteres bidrag til Drengelitteraturprisen 2012, Vindernovellen fra 2011 og så min egen novelle, som bekendt var vindernovellen i år.

Lektørudtalelsen er dejligt positiv:

Novellerne er generelt velskrevne, og trods den meget korte form lykkes det forfatterne at skrive en fint afrundet historie.

Det er bare fint! Så nu kan bibliotekerne godt gå i gang med at købe den, og hey ... den er ret billig, så det er en formidabel julegaveidé også. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar