tirsdag den 15. juli 2014

Lektørudtalelsen er kommet og den er er ... fantastisk!!

Halløj derude i sommerlandet. Jeg har selv været ude og føjte en uges tid, og da jeg vendte hjem, var det til en ganske behagelig overraskelse.
Eller det var da vist en jysk underdrivelse. Det var en fremragende overraskelse! :-)

Lektørudtalelsen er jo hamrende vigtigt. Vel det allermest vigtige for en bog overhovedet. Den kan betyde døden eller livet for en udgivelse.
(og her kommer en ganske kort forklaring til dem, der ikke ved hvad en lektørudtalelse er)
Biblioteksstyrelsen udtager bøger til lektørvurdering. Det er vist stadig de fleste udgivelser, der bliver vurderet, men flere og flere oplever vist at det ikke sker.
Den vurdering som den givne lektør kommer med efter at læst værket, er det, som alle landets biblioteker indkøber deres materiale efter.
Det vil sige at hvis en lektør hader ens bog og nedsabler den, så kan man lige så godt brænde oplaget, for så vil bibliotekerne ikke købe den.
Får man derimod en god udtalelse ... Tra-lu-la-lej .... betyder det for det meste et godt salg til bibliotekerne.

Af en eller anden årsag må man kun gengive 10% af udtalelsen (det har altid undret mig, men jeg har aldrig fundet ud af hvorfor det er sådan), meen nu ligger det sådan at vurderingen af "Freaks" pudsigt nok bliver brugt som "eksempel på materialevurdering", så hvis man googler den, så er den fulde version tilgængelig.

Lektøren siger blandt andet:

"Fascinerende, rørende, frastødende og grotesk roman ..."
"Stærkt menneskeligt drama ..."
"Ambitiøs og grotesk roman, der bør stå på alle landets biblioteker."

Jeg er så glad!!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar