mandag den 5. juni 2006

Spændingen stiger

Nu bliver spændingen snart udløst!

Min mytisk/historiske roman ATALANTA - I GUDINDENS SKYGGE har officiel udgivelsesdato i morgen den 6. juni 2006. Og her vil det så vise sig om min "lille" roman kan stå distancen blandt alle de store og tunge drenge. Vil anmelderne kunne lide den? Vil nogen overhovedet anmelde den?

Den første læserreaktion er kommet ind, og den var jeg meget glad for at modtage. Én ting er, når jeg får betalæsernes kritik. De læser den ikke alene for underholdningens skyld, men også for bedømmelsen og ser med kritiske øjne på den. Så deres bedømmelse af "underholdningsværdien" kan sommetider blive ødelagt af netop den afbrudte læsning, hvor de sidder med de røde kuglepenne og markerer fejl og knudesprog.
Læseren her er så ovenikøbet forfatter selv, så derfor er en positiv tilkendegivelse meget givende. Den kan læses her.

Som sagt vil spændingen blive udløst i den nærmeste fremtid. Men jeg må tilstå at det er med bævende hjerte at jeg går den tid i møde. Jeg krydser i hvert fald fingre for en positiv modtagelse.

Og lokalområdets positive modtagelse kan jeg bestemt ikke klage over. Ikke nok med at der (igen) var en flot artikel i vores udmærkede lokalavis "Øboen", men blev inviteret til et live-interview i vores lokalradio "Radio Langeland", som løb af stabelen d. 4. juni 06. Det er dog svært. Man skal lære af sine fejl og da jeg i sin tid med NYNAZISTEN var i et live-interview i selvsamme program, kunne jeg efterfølgende banke mig selv i hovedet med at jeg fik afsløret alt, alt for meget af handlingen af bogen. Det var jeg så opmærksom på denne gang, men da så genhørte interviewet senere, slog det mig at jeg nu næsten lød som om at jeg ikke vidste hvad den handlede om. :-) Det er en hårfin balance at være kunstnerisk spændende og bare jævnt tumpet. Men det er jo ikke noget man bare kan. Ja, nogle mennesker kan selvfølgelig og har bare en instinktiv fornemmelse af at "håndtere" medier og sig selv i deres selskab, men for mig er det tilsyneladende noget, som jeg skal have lært. Men det kommer vel.

Samtidig er lektørudtalelsen for MODERNE DANSKE EVENTYR også kommet, og den var fantastisk. Den var god for bogen i helhed, men især god for vinderen af den endelige konkurrence, Carina Evytt og undertegnede. Vi må kun videregive 10 % af den samlede lektørudtalelse og "sjovt nok" har jeg valgt denne del ;-):

Bidragene svinger meget i kvaliteten, men der er små perler imellem. Kirsten Ahlburgs "Lyset, der ikke ville gå ud", Anika Eibes "En anden verden" og Carina Evytts "Vinden og klippen er historier, som på hver sin måde kommer under huden på læseren. De er velskrevne og har noget på hjerte.

Nu skal det ingen hemmelighed være at Carina Evytt er en af mine meget nære forfattervenner, og som netop har haft sin romandebut hos Tellerup med thrilleren "Let Bytte". Og at netop hun er blevet plukket ud, forbavser mig ikke spor. Hun er en forfatter med stort potentiale. Men at jeg er iblandt de "udplukkede" er jeg meget stolt over! Især fordi jeg var meget i tvivl før indsendelsen af dette eventyr, da den tangerer til det socialrealistiske og måske ikke er så rosenrødt som eventyr ellers også kan være.

Hvad sker der ellers?

Jo, krimikonkurrencen ved Husets Forlag i Århus har haft sin deadline og nu kan vi bidragsydere jo bare krydse fingre for at vores bidrag vil gøre lykke. Hvornår man hører noget er jeg ikke rigtig klar over, men iflg. deres hjemmeside er selve udgivelsen allerede d. 1. oktober 2006, så der er ikke længe til.
Jeg håber i hvert fald at min MØRKETS MAGTER klarer sig godt i konkurrencen. Men her er der ikke andet at gøre end at vente og se.

Derudover er jeg - som jeg har fortalt om i tidligere artikler - i gang med en historisk roman, som jeg virkelig håber bliver god. Den er langt mere dokumentarisk end ATALANTA og her er der ingen harpyier, søuhyrer eller andre overnaturlige væsner til at bidrage til handlingen. "Kun" intriger, magtbegær og kærlighed i forskellige afskygninger. Det er en sværere roman end ATALANTA, så jeg er meget spændt på udfaldet. Hvis alt går, som jeg håber på, skulle jeg have et resultat færdigt i løbet af dette år. Det er i hvert fald målet.

Lige nu er den ganske vist skubbet lidt i baggrunden for et andet projekt, der dog snart nærmer sig sin afslutning. Det drejer sig om EN MISBRUGSJOURNAL, som jeg hjælper en tidligere bankrøver, misbruger og kriminel til at skrive. Hans navn er Kenny Hawk og han har en væsentlig og meget gribende historie at fortælle, og jeg er glad for at være medvirkende på et projekt, der er så vigtigt. Jeg håber, at forlagene vil modtage den positivt, så det bliver en spændende tid, vi går i møde. I hvert fald er jeg i gang med den sidste korrekturlæsning og layoutmæssige opsætning og så er der ikke meget andet at gøre end at læne sig tilbage og vente på forlagenes dom.

I hvert fald glæder jeg mig til at vende tilbage til min historiske roman, der efter at have ligget en måneds tid (først med redigeringen af krimien og nu med ghostwriter-projektet), virkelig er begyndt at trække i mig igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar