tirsdag den 8. september 2015

Nej? - Flere bekendelser - del 9


Da vi var halvvejs inde i redigeringen af Dronning af blod gik min redaktør på pension.

Jeg kunne godt lide min "gamle" redaktør. Hun var virkelig god til at holde en uerfaren forfatter i hånden og hjælpe mig igennem redigeringen.

Hun lærte mig utroligt mange ting, og jeg er virkelig glad for at have lært hende at kende.

Da Dronning af blod var halvvejs færdig blev den (og jeg) overdraget til en yngre redaktør. Også en meget sød og dygtig redaktør, men jeg havde altid fornemmelsen af at hun faktisk ikke var helt så vild med min roman.
Hvilket jo er klart nok. Hvis man selv har udvalgt en roman og måske anbefalet den til redaktionsmøderne, så har man varmere følelser for den, end hvis man får den dumpet ned i skødet. 
Desuden er der heller ikke noget værre end at skulle overtage arbejde efter hinanden.

Ikke at det nogensinde blev sagt eller antydet, men ... okay, forfattere kan være noget nærtagende og sensible, men det var lidt den fornemmelse jeg havde. Det kan også være mig, der bare ikke følte mig tiljublet nok. ;-)

Vi fik romanen færdig og det hele foregik meget professionelt, venligt og positivt, men ... ja, det kan godt være at jeg er uretfærdig, men jeg følte aldrig at vi kom helt på bølgelængde.

Dronning af blod kom på gaden and what do you know ... den blev sgu også udsolgt! Jeg var et hit! (var jeg i hvert fald selv overbevist om) ;-).

Fra nu af var der intet der kunne skyde mig ned. Eller hvad? ;-)

I den mellemliggende tid havde jeg skrevet en roman (en krimi ved navn Mørkets Magter), som skulle bruges til en konkurrence hos Husets Forlag i Århus. Et nystiftet forlag, der ville give 50.000 kroner for en århusianer-krimi. Jeg skrev den, og da jeg fik at vide at jeg var blandt de sidste 5 nominerede var jeg himmelrykt.
Desværre vandt jeg ikke, men stadig ... en nominering, det var sgu da ret godt!

I det hele taget var jeg ret kørende. Jeg har vist også helt glemt at fortælle at jeg blev nomineret til BG Banks Debutantpris med Atalanta, men prisen gik til en anden, me skidt med det. Jeg var nomineret!

Efter Dronning af blod, skrev jeg en roman ved navn Dødens Fødsel, en roman som jeg virkelig, virkelig elsker ideen på, men som haltede en smule i sin udførelse. Den havde nogle tidsparadokser, der ikke fungerede.
Jeg fik skrevet mig ind i op til flere hjørner under denne roman, som en af mine betalæsere kaldte det. Og hun havde ret. Jeg blev ved med at ryge ind i paradokserne, men til sidst fik jeg dem løst. Syntes jeg ...

Jeg sendte Dødens Fødsel ind til min redaktør, men efter kort tid vendte hun tilbage og sagde nej tak. Den fungerede ikke rigtig. Hvilket jo var rigtigt nok, men jeg havde måske håbet på ... nu havde jeg jo fået udgivet 2 bøger i træk ... kunne man så ikke lige ... kunne det være rigtigt ...?

Jeg var sønderknust. Jeg troede min lykke var gjort. Intet kunne holde mig tilbage! Altså ... bortset fra hvis jeg skrev romaner der ikke lige var plottede fornuftigt. ;-)

I desperation sendte jeg så også Mørkets Magter ind. Hey, en roman der kunne blive nomineret blandt guderne skulle vide hvor mange bidrag, den måtte da have kvaliteter! Ikke? Ikke????

Nej tak, blev der igen sagt og jeg kravlede tilbage og slikkede mine sår. 

Hvad nu??

[fortsættes]

4 kommentarer:

 1. *knurre*

  Skal jeg virkelig vente helt til i morgen for at få næste afsnit? Fnys ...

  Okay så ... jeg vil vente i spænding ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps, for det er hele ideen ved en føljeton. ;-)
   Men minder om at jeg har ventet i åndeløs spænding mens du skrev Blodets Bånd serien, så ... pay back time! ;-)

   Slet
 2. Det er virkelig spændende at læse om!

  SvarSlet
 3. Tak Sidsel! Det er jeg glad for at høre. :-) Jeg håber du hænger I til det sidste, det er lige ved at være slut. :-)

  SvarSlet