onsdag den 24. juni 2015

Masser af ord ...

Det har stået stille på skrivefronten et stykke tid. Desværre.
Og det har ikke været med min gode vilje, men jeg har haft et kæmpe projekt på brødjobbet, som jeg vidste trak tænder ud, og derfor havde jeg mentalt besluttet mig for IKKE at tænke på skriveriet.
Som jeg vist skrev i et tidligere indlæg, kan det ikke nytte noget at man går og bliver frustreret, når man på forhånd ved at man ikke får tid/hjerne til at skrive.

Det har fungeret nogenlunde. Stressmonsteret sover åbenbart aldrig særlig dybt og han vågnede da også til sidst, indtil jeg fik ham sparket til hjørne og fik ham under kontrol igen.

Den sidste tid har jeg så tilbragt i mine skrivebuddies universer (for også at komme nogenlunde med i deres skriverier, når vi nu betalæser for hinanden), og i går fik jeg endelig åbnet op for sluserne med mit eget projekt; den socialrealistiske ungdomsroman, som jeg har påbegyndt.

Og sikke et åbning. Fem sider blev det til på én aften, og for mig, er det ret meget. Men det kørte. Det gled, og mine personer (og et enkelt dyr) var ret samarbejdsvillige.

En anden ting, som også var medvirkende til at jeg er kommet så godt i gang igen, er altså at jeg har fået forøget mængden af indtagne ord.

Af en eller anden årsag hænger de to ting altså sammen i min verden. Hvis jeg ikke lukker ord ind i min hjerne, kommer der heller ikke ord ud. Såre simpelt.
Det virker mærkeligt, men sådan er det.

Og da jeg for nylig opdagede et helt nyt medie, som jeg ikke har gjort brug af i mange, mange år, fik jeg pludselig fart på.

Det medium er lydbogen. Hold nu op. Jeg har i årevis gået og troet at min hverdag ikke længere var til lydbøger (efter at jeg holdt op med at pendle og fik arbejde tættere på), men hey, det passer jo ikke. Mens jeg går og laver mad, støvsuger, hiver ukrudt op ... you name it ... kan jeg jo nemt have min telefon i lommen og lytte til en ebog.

Så ereolen.dk ... here I come. Jeg har allerede fået lavet mig en liste med de første 47 bøger på huskelisten, så der er nok at komme efter. Spørgsmålet er bare om 6 udlån om måneden er nok til mig. :-) Ellers må jeg jo begynde at købe nogen, eller begynde at lytte til engelske bøger. Det kræver så nok lige en tand mere opmærksomhed, så det er ikke sikkert at det er en god idé.
Omvendt kan det jo være at det rent faktisk er nemmere at LYTTE til en engelsk bog, end det er at LÆSE den.
Det må jeg lige have afprøvet.

I hvert fald fylder jeg hjernen godt op med ord, og vil nu kaste mig over min ungdomsbog her til aften igen. Måske der er nogle ord, der vil ud?2 kommentarer:

 1. Mon dit bibliotek har købt sig adgang til ereolen Global? Det er helt nyt:
  http://www.ereolenglobal.dk/8A4CBF38-80E7-4E97-B125-85E764F2FB18/10/50/da/Default.htm

  Det kan være, at du får helt nye lån der :)

  Og så kan jeg se, at jeg nok burde tage og få nogle flere ord ind selv ;)

  SvarSlet
 2. Jamen, det har det skam. Jeg synes bare ikke at der er særligt mange bøger tilgængelig der. Eller ... Har vist nu 48 på huskeliste på ereolen og 20 på ereolenglobal, så jeg har vist til et stykke tid.
  Ja, plus papirbøgerne. ;-)

  Og du har vist ikke behov for flere ord ind, sådan som du sprøjter dem ud. ;-)

  SvarSlet