søndag den 8. marts 2015

Fantasymesse i Esbjerg

Hold da op ... jeg er landet herhjemme på Langeland igen efter et par skønne dage med skønne forfattervenner og skønne, skønne samtaler.

Som Louise Haiberg så nydeligt lige har udtalt andetsteds ... så føler man sig temmelig brainfucked efter sådan et par dage. ;-)
Efter så mange samtaler med skønne og spændende mennesker og med at indsuge alle de indtryk man bliver udsat for, er man godt nok helt udkørt.

Måske skulle jeg lige indskyde at jeg har tilbragt denne weekend i det yderste Jylland til den nystartede fantasymesse i Esbjerg. :-) Det er ved at være en rigtig dejligt tradition at tage til diverse bogmesser i landet sammen med mine fantastiske forfatterkollegaer; Carina Evytt, Pernille Eybye og Louise Haiberg.

Vanen tro - når vi skal østover - samlede jeg Carina op i Nyborg, og så gik turen videre til rastepladsen ved Vissenbjerg, hvor vi så fandt Louise. Derpå var det bare gennem den jyske hede (dog af motorvejen) til vi endte i Esbjerg.

Og det endda hamrende tidligt, for vi ville gerne være tilstede når Haidi Wigger Klaris' debutroman officielt udkom, hvilket skete klokken 10:00.


Jeg fik et eksemplar af hendes roman "Skyggernes Bog" op under neglene og fik den endda signeret, så den vil jeg glæde mig til at læse. Tillykke til Haidi, som også klarede det vildt flot til en paneldebat senere på formiddagen!

I den forbindelse fik jeg to glas Asti. Det er måske liiiidt tidligt at drikke spiritus klokken 10 om formiddagen (især når man tænker på at jeg så at sige aldrig drikker alkohol), men det løftede da stemningen lidt. c,")

Efter paneldebatten fik vi set og hilst på Tina Sanddahl som er debutaktuel sammen med Jeanette Hedegran med deres bog "Mørkets Søn", som udkommer på Forlaget Ulven & Uglen.
Tina gjorde det virkelig godt, selv om hun var nervøs. Især fordi hendes oplæsning foregik under nogle ret svære betingelser. Hun stod ved en væg på et meget trafikeret sted. Hun stod ikke på et podium eller noget, der gjorde at man kunne se at hun var forfatter. Hun havde heller ikke den fysiske bog, så hun havde noget at vise frem. Plus at der var utroligt meget støj. 
Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg ikke helt at forlaget kunne være det bekendt. De annoncerede hende ikke og at lade en debutant stille sig op på den måde med de gener ...
Hvilket så gør Tina Sanddahls bedrift endnu større i mine øjne. Det hun læste op var både tydeligt og forståeligt og hvad der er vigtigere, så lød det også velskrevet. :-)Derefter var vist bare rundt og kigge, og fik sludret med en hulens masse mennesker, hvilket altid er skønt. Også selvom man føler sig noget hjernebombet bagefter.

Og hey, jeg anede ikke at jeg var så velbevandret i skildpaddearter, men var lidt selvfed over at kunne gætte at de tilstedeværende skildpadder var pandekageskildpadder ... Jow jow .... ;-)

Derefter vendte vi næsen mod Pernilles hjem, hvor vi alle skulle overnatte. Og her fortsatte snakken. Ih du godeste, hvor jeg synes jeg har snakket meget her i weekenden. Og det var så superskønt bare at kunne slappe af, få leveret en pizza (bow-chicka-wow-wow ... sorry, den var for de indforståede) og drikke en frygtelig masse te. Her skal lige indskydes at det skulle jeg måske have medbragt hjemmefra, for Pernille er IKKE tedrikker. Men hey, te bliver da ikke for gammelt, bare lidt tørt, ikke? ;-)

Vi sludrede helt til klokken et om natten inden vi krøb i seng, for vi skulle jo også op og være friske til næste dag.
Vores plan var egentlig at se Haidi W Klaris begå sig i Speakers Corner, men ehm ... nogen glemte en stok, fordi en anden havde lagt den et andet sted, så halvvejs til Esbjerg måtte vi vende om, hvilket så gjorde at vi ikke nåede det. Er dog sikker på at Haidi gjorde det godt. :-)

Pernille og Louise havde fået billetter til VIP arrangementet med Tamora Pierce, den amerikanske fantasyforfatter, og i mellemtiden snusede Carina og jeg lidt rundt. På et tidspunkt var vi udenfor i det smukke vejr, hvor vi blev vidne til en fantastisk udgave af Slowwalk af forfatter Ruben Greis. Baywatch go home, siger jeg bare. Han indfangede os og vi fik lov til at deltage lidt i Tellerupklub-træffet, der foregik inde på messen. De var så hyggelige alle sammen! Faktisk så hyggelige og morsomme at der blev tysset på os adskillige gange! :-)

Og pludselig var tiden gået og hele messen skulle pakkes ned. Vi fik set Tellerup-klubben i aktion, og på ingen tid havde de fået nedpakket de resterende bøger. Imponerende!! Ikke bare deres effektivitet men deres engangement. Kender ingen andre forlag, der har har sådan en dedikeret skare.Så nu er jeg hjemvendt, har hjernen fuld af indtryk og gode samtaler og ikke mindst arbejde. Jeg kom vist til at love et færdigt produkt inden udgangen af måneden, så jeg må hellere se at komme i gang. Nu har jeg vist været i Outlander-land længe nok (forklaring på bogbloggen). c,")

Nåh, jeg skal huske at vise messens høst frem.

Det blev til signerede udgaver af 

"Skyggernes bog" af Haidi Wigger Klaris, "Revolution" af Louise Haiberg og - så godt nok ikke en nyanskaffelse, men signering af "Sprækker" af Teddy Vork.

Jeg MÅ virkelig se at rykke rundt på min boghylde med signerede bøger. Jeg har jo ikke plads længere!!

I hvert fald tak til alle de skønne mennesker jeg har talt med her i løbet af weekenden. Det har været SÅ godt. :-) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar