tirsdag den 19. marts 2013

Krimimessen i Horsens

Her i weekenden afholdtes den årlige krimimesse i det gamle fængsel i Horsens.

Faktisk så jeg skammeligt lidt af selve messen, for når man er i selskab med mindst én horrorforfatter, så var det naturligvis horror-eftermiddagen i Arresten, der var interessant.

Jeg var afsted med mine gode forfatter venner Carina Evytt (den omtalte horror-forfatter, der til efteråret får udgivet sin roman Dæmoner), Louise Haiberg (hvis debutroman Oprører) ligeledes kommer til efteråret, og Pernille Eybye, som er aktuel med vampyrserien Blodets Bånd.

Vi overværede for det første uddelingen af årets Horrorpris, som gik til Jonas Wilmanns Frygtfilerne, som jeg stadig har til gode at læse. Til gengæld fik jeg en signeret udgave af hans nyeste roman Svovlild, som jeg glæder mig til.

Derefter hørte vi foredrag og samtaler omkring netop horrorlitteratur, der er ved at blive mere og mere anerkendt i branchen. Det har ellers længe været sådan at det ikke regnedes som værende rigtig litteratur, men det er heldigvis ved at vende.
Der var også foredrag af Rikke Schubarth, der kunne fortælle om de forskellige gystyper og -reaktioner. Det var rigtig interessant.
Ikke at jeg selv skriver horror, men at høre de forskellige typer beskrevet var rigtigt spændende.

Og til sidst overværede vi nogle opera sekvenser i fængselskirken fra operaen Orkestergraven, en grum historie om en maestro, der skærer tungen af en operasangerinde, som han elsker.
Meget spændende oplevelse.

Så alt i alt var det et rigtigt godt besøg, men det var dog lidt træls at det blæste en halv pelikan, sneede og i det hele taget var bidende koldt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar