onsdag den 9. april 2014

Krimimesser og snarlige udgivelser

Krimimesse ... juhuuu ....

Eller ... nu læser jeg faktisk ikke ret tit krimier. Faktisk er Chris Carters serie, som jeg nylig har læst med begejstring, mine første krimier i frygtelig lang tid.
Så det var ikke derfor at jeg så frem til krimimessen, men simpelthen fordi det er blevet en årlig tradition for at være sammen med andre forfattere.

Især for vores lille firkløver, der jo har hængt ud sammen virtuelt i årevis, er det dejligt (eller det er det i hvert fald for mig ;-)) at snakke med de andre. Og ih guder nogle samtaler vi kan have. :-)
Det er altså bare ikke det samme som vi taler om ude på kontoret, vil jeg sige. Hvis de troede jeg var sær før, så ville vores messe-samtaler skubbe alvorligt til deres opfattelse af mig.

I år så vi så rent faktisk noget af messen, for sidste år var det jo pivende snestorm, og der holdt vi os i nærheden af arresten hele dagen (det er der horror-eftermiddagen foregår). Vi tog små afstikkere til hhv. toiletterne og cafeteriet, men ellers holdt vi os i læ af snestormen.

Da vi kørte derop var det så godt nok øsregnvejr, og på hjemvejen en tung, svampet tåge, men alligevel var det langt bedre vejr. I det mindste var det tørvejr, mens vi var på messen, så vi kom endda ned i teltet, hvor selve forlagsstandene var. Her havde jeg så en aftale med en forfatter, hvis bog jeg skal anmelde, og det er jo altid rart at møde folk personligt.

Vi så også uddelingen af prisen for årets horrorudgivelse, som en af mine buddies var nomineret til, men desværre ikke vandt. Synd, hendes roman er/var et rigtigt godt bud.

Men vanen tro (det er så anden gang, men derfor kan det jo godt være en vane) holdt vi os i nærheden af arresten for at høre de forskellige bidrag til horror-eftermiddagen. Jeg vil dog sige at bortset fra Mathias Clasens foredrag om "Horror og evolution", så var det ikke så spændende som sidste år. Det gjorde dog ikke noget, så kunne vi jo få snakket. :-)

Sidste år havde vi ikke engang overskud til at finde noget at spise efter at have stået i den bidende kulde, men i år tog vi hen på en udmærket italiensk restaurant, hvor åbenbart især isen var helt fantastisk. Jeg har i hvert faldt aldrig før set en person skrabe bægeret så intenst som Louise, så det må have været en god is. ;-)

Ellers var der vist ikke nogen pinlige .... åh ... det havde jeg nær glemt. ;-) Hehe ... En unavngiven skrivebuddie blev vist ganske starstruck, eller ... jeg ved faktisk ikke helt hvad hun havde gang i, for da hun tværs over fængselsgården fik øje på Chris Carter, peger hun meget energisk og udstøder små mærkelige udbrud. Hun peger lige indtil Carter vender blikket mod hende og omformer sin pegen til en akavet vinken. Samtidig vender jeg mig om, og ganske automatisk løfter jeg også hånden for at vinke. Kan egentlig godt forstå hvorfor han så lidt perpleks ud. Især fordi "unavngiven" skrivebuddie så vælger at gemme sig bag mig. ;-)
I stedet kunne man måske bare have opsøgt ham og sagt noget pænt om bøgerne? Måske et alternativ til næste gang? Han er jo en flink fyr, så det havde han sikkert ikke noget imod. ;-)

Og nu til noget andet ...

Freaks!

Og ved I hvad??? Udgivelsen er rykket, men den er rykket fremad! Det betyder at den går i trykken i nærmeste fremtid, og bliver udgivet allerede her til maj måned.
Det er helt sindssygt. Fra at være ret afklaret med at den først skulle komme til august, så kommer det lige pludselig tæt på.

Er jeg overhovedet gearet til det? Det er jo så forfærdelig længe siden jeg har haft en roman på gaden, så har jeg ikke glemt hvor vidunderligt og frygteligt det er på samme tid? At stå med sin lille ny baby, overnamse den og beundre den, samtidig med at man googler sig selv konstant for at se om der skulle være kommet anmeldelser.
Hvis de er gode, så er det godt, men er de dårlige .... uuuh, det kan være rene mavepustere at få.

Og lektørudtalelsen! Får den overhovedet en lektørudtalelse? Og i så fald ... jeg kaster mig på knæ og folder hænderne for at bede til ... nårhja måske en skrivemuse eller en anden græsk gud ... at det bliver en god lektør, så bibliotekerne får lyst til at købe den.

Det betyder også at jeg inden længe får lov til at flashe den meget fængende forside. Daniel Fruelund har virkelig gjort et godt stykke arbejde.

OG! Så er der jo også lige Darc Erotica antologien, som nu hedder "Drifter".
Den har fået udgivelsesdato den 25. april, så det er jo lige om lidt. Mand, jeg er nysgerrig efter at læse den. :-)
Jeg får røde kinder bare ved tanken. ;-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar