søndag den 21. september 2014

En bibliofils bekendelser ...

Jeg har sukket, jeg har frygtet det værste og jeg har ofte været bekymret.
Jeg taler om de bøger, jeg de sidste fire år har haft opmagasineret ude i vores "stald", da vi ikke har haft plads til dem inde i "hovedhuset". (Det lyder farligt fint, men det er stadig vores renoveringsprojekt jeg taler om. :-))

De sidste fire år har jeg kun haft én (!!!) bogreol til rådighed, og selvklart blev den lynhurtigt fyldt. De stod dobbelt, lå ovenpå hinanden og det så i det hele taget herrens ud. Imens havde jeg 4 små flyttekasser og 2 store til at stå ude i stalden med fare for mus og mug.

Nu har vi så omsider fået købt nye møbler og rykket om, så nu har jeg 4 (!!!!) bogreoler. Ja, jeg ved det, jeg kaster om mig med udråbstegn, men for en bibliofil for mig betyder det altså noget. Kald mig bare nørdet. ;-)

Så her i weekenden har jeg haft pakket flyttekasser ud, sorteret med temmelig hård hånd. Jeg har taget 204 bøger fra til genbrug, og så har 364 fået lov til at overleve massakren. Bøger som jeg VIL beholde, og bøger som jeg gerne vil læse eller genlæse.Og hold da op ... Sikke mange, som jeg havde glemt jeg havde eller som jeg tænkte: "Nej, DEN må jeg da simpelthen læse igen!" :-)

Nu er jeg ikke bibliofil i den forstand at jeg SKAL eje førsteudgaver eller særligt smukke eksemplarer, selv om det da er skønt, når de også er smukke. Men det er historierne, der gør det for mig. Tanken om at der står hundredevis af fantastiske historier i reolen, som jeg kan dykke ned i hvornår jeg vil, er jo mageløs.

Endnu bedre er at jeg nu har fået ordentligt plads på min æreshylde. Den skal I da også lige se et billede af:


Øverst til venstre er mine egne, øverst til højre er dem, min søster Tamara Lara har illustreret. 
Den midterste er mine skrivebuddies' udgivelser. Fra venstre er det Carina Evytt, Louise Haiberg og Pernille Eybye.
Den nederste hylde er en blandet landhandel, men fælles for dem alle er at de alle er signerede. Enten til mig eller til min gemal (Chris Carter bøgerne). Jeg var faktisk lidt overrasket over at se at der efterhånden var SÅ mange, og jeg håber at samlingen bliver endnu større. :-)


3 kommentarer:

 1. Det er nogle lækre bogreoler og jeg er vild med, at der er låger! Alt kan lukkes inde! Minimere rengøringen - yay! ;oP

  SvarSlet
 2. Ja, for første gang i mit liv var jeg i IKEA, så det var ikke engang ret dyrt. :-) Og jeg er glaaad. ;-)
  Men det gik så lige op for mig hvor meget du egentlig fylder. c,")

  SvarSlet
  Svar
  1. Giv mig ti år mere og så fylder jeg måske en hel hylde ;)

   Slet